VTM

Makers van ‘Thuis’ reageren op de schokkende verhaallijn over Mayra: “Nachtmerrie voor elke ouder”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Eén
De makers van ‘Thuis’ houden er blijkbaar wel van om te choqueren. Zo heeft Mayra haar kind verwisseld met een andere baby.

De kijkers van Vlaanderens best bekeken soap vinden de hele verhaallijn maar niets. Er zijn zelfs kijkers die de hele verhaallijn over de baby van Mayra een klucht vinden en dat het echt wel ver gezocht is.

Thuis-producer Hans Roggen deelt die mening niet. “We weten al langer dat Mayra veel emoties losweekt”, reageert hij in Dag Allemaal. “We beseften wel dat dit veel reacties zal uitlokken. Mayra is ook een personage dat je graag haat. Deze plot bevestigt dat ze voor egoïstische keuzes maakt. Die maken haar niet meteen populair.”

"Is in het echt ook al gebeurd, hoor"
“Ik vind ook niet dat de verhaallijn ver gezocht. Net op de dag van de uitzending raakte bekend dat twee gezinnen in India elkaars baby aan het opvoeden waren. Een babywissel is de nachtmerrie voor elke ouder. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen in de kraamkliniek denken: ‘Zoiets zal mij toch niet overkomen?’ Je hoort ook zeggen dat ouders hun pasgeboren baby de eerste uren nog niet herkennen en dat al die baby’s op elkaar lijken.”

“We begrijpen dat de hele situatie irreëel is. Maar het is fictie, hé. Al heb ik ook reacties van kijkers gelezen die vier uur na hun spoedkeizersnede wel al rondliepen. We willen voor extra spanning zorgen. En dat lijkt gelukt.”