VTM

Bellewaerde in shock na overlijden van babygirafje Kundi: "We konden hem niet meer redden"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Bellewaerde zijn ze in diepe rouw. Daar is babygirafje Kundi overleden. Een dom ongeluk lag aan de basis van zijn dood.

Kundi werd in oktober geboren. Het diertje werd al van bij de geboorte verstoten door moeder Simone, die niet het minste interesse toonde in haar jong. De verzorgers namen dan de taak van moederrol op hun. Ze brachten Kundi met de fles groot.

En gisteren liep het pas echt goed fout. Kundi liep zijn voederbakje omver en schrok zo erg, dat hij zijn poot brak. “Door de complexiteit van de breuk kon het girafje niet meer gered worden en werd er beslist om het dier te laten inslapen”, vertelt Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. “Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd.”

Bellewaerde meldt ook nog dat de dood van de babygiraf er heel onverwacht komt en dit een shock is voor medewerkers. Zijn lichaam zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.