Nog meer zorgen voor Trump: Opnieuw dodelijke schietpartij in de Verenigde Staten

door: PMN
Na een dodelijke schietpartij in een school is er in de Verenigde Staten een ernstig debat aan de gang over het vrij verkrijgen van wapens. Onder meer studenten willen dat dit stopt.

Amerikaans president Donald Trump liet eerder al weten dat hij die mening niet deelt, maar de druk wordt wel steeds groter. Zo is er opnieuw een dodelijke schietpartij in de VS gesignaleerd. Die vond plaats in de staat St. Louis.

Fox News meldt dat daar een politieagent is neergeschoten. De agent was gisteren op weg om iemand te arresteren die niet was komen opdagen voor zijn proces. De man was vervolgd voor huiselijk geweld.

Toen de agenten uit hun wagen stapten, werden ze direct onder vuur genomen. De agenten schoten terug, maar één van hen kreeg een kogel in zijn borst. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en zou buiten levensgevaar zijn dankzij het dragen van zijn kogelvrije vest.

Na de schietpartij kon de politie enkel maar vaststellen dat de schutter inmiddels overleden was. Het ging om de 40-jarige William Watson Jr.