Twee tachtigers uit De Panne zijn niet gelukkig in zorgcentrum en stappen op deze aangrijpende manier uit het leven

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In De Panne vond er gisteren een vreselijk incident plaats. Twee tachtigers namen er een drastisch besluit.

Maria Provoost (87) en Emmanuel Van den Wyngaert (86) besloten gisteren om uit het leven te stappen. Ze konden niet meer zelfstandig leven en dat viel hen erg zwaar. De twee hadden hun hart verloren aan de zee en waren dan ook erg vaak te zien in hun appartement in De Panne, met zicht op het water. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dokter
Maar de twee hadden onlangs geen prettig nieuws gekregen van de dokter. Hij drukte hen op het hart dat alleen wonen niet langer een optie was. Het was een beslissing waar vooral Emmanuel het zeer moeilijk mee had. Het koppel was erg gesteld op zijn vrijheid en onafhankelijkheid. Dat dreigde plots allemaal weg te vallen.

Niet gelukkig
De voorbije maanden verhuisden ze naar verschillende zorgcentrums, maar nergens waren ze echt gelukkig. Ondanks al hun goede bedoelingen konden ze het leven in de zorgcentrums maar niet gewoon worden. Het liefst zouden nog terugkeren naar hun appartement aan zee, maar dat bevond zich op de derde verdieping en was geen optie meer.

Zelfmoord
Ten einde raad besloten Emmanuel en Maria gisteren uit het leven te stappen. Een getuige zag het koppel hand in hand op de tiende verdieping staan van hun gebouw aan de zeedijk. Hij kon hen niet meer tegenhouden. Volgens de man riepen ze nog “adieu” voor ze sprongen.

"Vreselijk allemaal"
??????Het koppel had ook kinderen. Die werden opgevangen door slachtofferhulp. “Het is vreselijk om op die manier twee mensen te verliezen”, zegt Ann Vanheste (SP.A), burgemeester van De Panne. “Je weet niet wat er exact heeft gespeeld. Hadden we hen kunnen helpen?”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Tags de panne