Fietsers doodgereden door man: "Schokkende hoeveelheid alcohol in bloed"

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

In Gent zijn zondag twee fietsers doodgereden. Drie anderen raakten zwaargewond bij het ongeval veroorzaakt door een man die zwaar gedronken had.

Rond 11 uur zondagmorgen werd een groepje van vijf fietsers aangereden in de Gentse haven. De tol was heel erg zwaar: twee doden en drie gewonden.

Een eerste test maakte duidelijk dat de man had gedronken. Nu is ook duidelijk geworden hoeveel hij op had. De man reed rond met 3 promille in zijn bloed.

Een stuurfout moet aan de basis liggen van het ongeval, in combinatie met overdreven snelheid. De man had ook geen geldig rijbewijs, omdat hij een rijverbod was opgelegd. Hij werd al drie keer veroordeeld voor verkeersinbreuken, waarvan twee keer voor rijden onder invloed.

Het parket vraagt zijn aanhouding voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen door het veroorzaken van het ongeval, rijden onder invloed en rijden tijdens verval van het recht tot sturen.

Na het ongeval stapte de man uit en riep hij “Jullie mogen niet doodgaan, jullie moeten blijven leven” naar de slachtoffers.