"Had ik nooit verwacht": Meisje (15) dat werd doodgereden stuurde kort ervoor nog pakkend berichtje

door: STS
kaars
Afbeelding bron: Pixabay

Het 15-jarige meisje dat maandag werd doodgereden toen ze met haar moeder op de bus stond te wachten, stuurde kort daarvoor nog een pakkend bericht. Dat zegt haar pluspapa.

Ines en haar moeder stonden op de bus te wachten toen een bestelwagen van de rijbaan afweek en het bushokje ramde. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

"Voor ons zal je altijd onze geliefde papa blijven. Ik ga al het mogelijke doen om je trots te maken op mij. Kusjes en prettige dag", stond er in het bericht dat Ines kort voor het ongeval naar haar plusvader stuurde.

"Ik had dat nooit verwacht van haar", zei Hugues, de plusvader van Ines, op VTM. "Omdat ze mij ooit wel gezegd heeft: 'Jij bent niet mijn echte papa.' Maar hier in deze boodschap schrijft ze: 'Jawel, je bent mijn papa'."

Zijn partner ligt intussen nog steeds in het ziekenhuis, maar ze verkeert niet in levensgevaar. "De dokters hebben haar deze nacht gezegd dat onze oudste overleden was. Toen ik vanochtend met de jongste aankwam, vroeg ze waarom ik de oudste niet bij had. Het is misschien nog niet doorgedrongen. Voor de jongste ook niet."

De bestuurder van de bestelwagen verklaarde in slaap te zijn gevallen. Van drank of drugs was er geen sprake. "Ik ben niet kwaad op hem. Het is een menselijke fout. Een verkeerd moment, een verkeerde plaats. Ik denk dat die man evenveel weent als ik."