Mama van Charlotte (12), die onder trein kwam: "Trut, je hebt mijn leven kapotgemaakt. En ik mis u"

door: STS
Carla Claeys
Afbeelding bron: VRT NWS

Spoornetbeheerder Infrabel komt met een nieuwe sensibiliseringscampagne om spoorlopen tegen te gaan. Om dodelijke ongevallen, zoals dat van de 12-jarige Charlotte, te voorkomen.

Charlotte kwam om het leven toen ze samen met een vriendin selfies aan het maken was op een treinspoor. Haar moeder, Carla Claeys, deed haar verhaal op Eén.

"Het was iets voor 18.00 uur. Ik belde en ik belde en ze nam maar niet op. Ineens stond er een agent aan de deur. Hij vroeg of ik de moeder van Charlotte was. Hij had slecht nieuws: 'Ze heeft een ongeluk gehad. Ze is gegrepen door een trein en heeft het niet overleefd.'"

"Ik heb nog zo dikwijls tegen haar gezegd: nooit ofte nooit langs de sporen of op de sporen lopen. Mijn dochter heeft een risico genomen en wij hebben het allemaal cash betaald. Iedereen van de familie en de vrienden. Tot mijn laatste zucht blijft mijn hart gebroken, want één deel van mij is kapot. Voor altijd. Dat komt nooit goed."

"Wat zou ik graag tegen Charlotte zeggen? Trut... Ja, trut. Je hebt mijn leven kapotgemaakt omdat je niet geluisterd hebt. En ik mis u."