Man zwaargewond na clash tussen supporters van Anderlecht en Club Brugge

door: BVDO
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Het parket van Halle-Vilvoorde is bezig met een onderzoek naar een geval van agressie dat uitmondde in een aanrijding met vluchtmisdrijf.

Op sociale media zijn beelden te zien van Anderlechtsupporters die op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden twee fans van Club Brugge opzettelijk aangereden zouden hebben. De politie komt echter tot een andere vaststelling.

“Op basis van de camerabeelden die we momenteel al hebben kunnen bekijken, blijkt dat tien tot twintig personen, vermoedelijk supporters van Club Brugge, op een bepaald moment de bestuurder van een witte bestelwagen agressief benaderden”, meldt het parket.

De man kon ontkomen, maar de groep keerde zich dan ook tegen de broer van het eerste slachtoffer. Hij werd geslagen en ze probeerden hem uit zijn voertuig te sleuren. Ze schopten en klopten ook tegen de auto.

Bij het wegvluchten na de agressie rijdt de auto twee mensen aan, zo meldt het parket nog. Eén van de twee aangereden personen werd zwaargewond. Hij brak tien ribben, had een gedeeltelijke klaplong en brak het borstbeen.

“De bestuurders van beide betrokken voertuigen hebben zelf de politie gecontacteerd om aangifte te doen van de feiten”, klinkt het nog bij parket. “Het gaat om twee Oekraïners, en voor zover wij weten geen supporters van Anderlecht.” De tweede bestuurder werd verhoord. Omdat zijn verklaringen, verwondingen en schade aan zijn wagen strookten met de camerabeelden, mocht hij na het verhoor beschikken. Het parket stelde een wetsdokter en een verkeersdeskundige aan en onderzoekt of er eerder al een confrontatie was.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24