Met 3 promille in bloed ongeval veroorzaakt, maar politiecommissaris gaat vrijuit

door: BVDO
Alcoholtest - ademtest - alcoholcontrole
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

De korpschef van politiezone Bergen-Quévy in Henegouwen had in de nacht van 10 op 11 maart 2022 een zwaar verkeersongeval. Achteraf bleek er geknoeid te zijn met de gegevens van de alcoholtest.

De commissaris had een ongeval waarbij geen andere voertuigen betrokken waren. De politie kwam ter plaatse, maar er werd geen alcoholtest afgenomen.

In een krant werd gewag gemaakt dat de commissaris in het ziekenhuis een bloedtest onderging en 3 promille alcohol in zijn bloed had. De agenten stelden achteraf een pv op dat er een ademtest werd uitgevoerd, maar dat die negatief was.

De verdediging van de commissaris zei dat zijn cliënt maar één drankje had gedronken en bij het ongeval een dier had willen ontwijken. Er kon volgens de advocaat niet aangetoond worden dat het geteste bloed van de commissaris was.

De rechtbank sprak de commissaris vandaag vrij. Er is twijfel over de bloedtest, omdat het vermelde tijdstip niet overeenkomt met het moment waarop de man in het ziekenhuis arriveerde. De test vermeldde effectief 3 promille, maar de man zou symptomen van een hersenschudding en niet van dronkenschap gehad hebben.