Drama op vakantie: Ouders verdrinken voor de ogen van hun kinderen

door: STS
Ambulance (buitenland) - strand
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een koppel is op vakantie om het leven gekomen. Hun zes kinderen zagen alles gebeuren.

Het drama deed zich voor in de Amerikaanse staat Florida, bij Hutchinson Island. Een koppel uit de staat Pennsylvania was er op vakantie, samen met hun zes kinderen.

Toen de 48-jarige Erica en de 51-jarige Brian gingen zwemmen in de zee, kwamen ze in de problemen door de sterke stroming, die hen meesleurde, net zoals twee van hun kinderen.

"De tieners konden de stroming doorbreken en probeerden hun ouders te helpen. Ze schreeuwden instructies: dat ze parallel met de kust moesten zwemmen in plaats van tegen de stroming in te gaan", citeert Metro uit een verklaring van de politie.

"Maar ze waren in paniek en gingen helaas kopje onder. Voor de tieners werd het te gevaarlijk en ze moesten noodgedwongen naar land zwemmen."

"Artsen deden hun uiterste best"

De ouders verdronken zo voor de ogen van hun zes kinderen. Reddingsteams konden hen vinden en naar het strand brengen, waar ze gereanimeerd werden. "De reanimatiepogingen werden verdergezet in de ambulance en in het ziekenhuis, waar de artsen hun uiterste best deden voordat ze het koppel overleden verklaarden."

Het crisisinterventieteam van de politie stond de kinderen gedurende de rest van de dag bij, tot andere familieleden arriveerden.

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu op Instagram