Meisje van 10 jaar dood na extreme uitdaging op TikTok

door: STS
TikTok
Afbeelding bron: Pixabay

Een jong meisje is om het leven gekomen nadat ze zichzelf per ongeluk verstikte. Ze deed wellicht mee aan een gevaarlijke uitdaging op de populaire sociale media-app TikTok.

De 10-jarige Antonella Sicomero uit de Siciliaanse stad Palermo werd door haar 4-jarige zusje bewusteloos teruggevonden op de vloer van de badkamer. Haar hart klopte niet toen ze in het ziekenhuis werd binnengebracht. De dokters konden haar redden, maar het was te laat: ze was in een onomkeerbare coma beland en werd hersendood verklaard. Voor de machines werden stilgelegd, konden nog drie andere kinderen gered worden via de organen die Antonella doneerde.

Het kind had haar ouders gezegd dat ze ging douchen, maar de inspecteurs die de zaak onderzoeken, denken dat ze zichzelf filmde voor een radicale uitdaging op TikTok. Een andere zus zou dat bevestigd hebben aan haar vader.

Die vertelde aan de krant La Repubblica: "Mijn dochter, mijn kleine Antonella, die sterft door een extreem spelletje op TikTok, hoe kan ik zoiets aanvaarden?" De politie heeft de smartphone van het kind in beslag genomen in het kader van het onderzoek.