Vergeten baby sterft in snikhete auto: "Dit kan ik mezelf nooit vergeven"

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een baby is om het leven gekomen in een snikhete auto nadat zijn moeder hem was vergeten. De vrouw, uit de Verenigde Staten, is er nog steeds het hart van in.

De moeder van de negen maanden oude Bryce was verbaasd toen ze 's avonds een gemiste oproep van haar oppas zag. Ervan overtuigd dat ze haar kind bij de oppas had afgezet, belde ze terug. De babysitter vroeg haar hoe het ging met haar zoontje, dat herstelde van een verkoudheid. "Hoezo? Bryce is toch bij jou?", antwoordde de moeder verbaasd.

Toen de oppas haar vertelde dat ze haar zoontje nooit had afgezet en dacht dat ze hem thuis hield omwille van de verkoudheid, begon bij de moeder te dagen wat er gebeurd was. Ze rende naar haar wagen en trof haar zoontje erin aan.

Hoge temperatuur fataal

"Hij had de hele dag in de auto gezeten. Hij bewoog niet en ademde niet", getuigt de moeder nu tegenover The Sun. "Ik was hysterisch. Ik riep om hulp en om een ambulance. Ik reanimeerde hem tot de ambulanciers aankwamen. Zij brachten hem naar het ziekenhuis. Het was een nachtmerrie."

Ondanks de inspanningen van het medisch personeel werd het jongetje kort nadien doodverklaard. Hij had 7,5 uur in de wagen gezeten. Hoewel het buiten maar 18 graden was, zou de temperatuur in de wagen volgens de politie binnen de veertig minuten al tot 36,6 graden kunnen zijn opgelopen.

Gearresteerd op dag van begrafenis

Op de dag dat de kleine Bryce begraven werd, werd zijn moeder gearresteerd en aangeklaagd wegens moord zonder voorbedachten rade. Ze riskeerde tot 40 jaar cel. Een jury sprak haar uiteindelijk vrij.

"Ik wist dat het een ongeluk was, maar niemand geloofde me. Ik heb in het leger gediend en ben altijd zo voorzichtig geweest bij alles wat ik deed. Ik was niet iemand die dit zou doen. Ik kon niet eens rouwen, ik moest bewijzen dat ik hem niet vermoord had."

Schuldgevoel gaat niet weg

De vrouw heeft het nog steeds moeilijk. Ze zegt zeventien jaar later nog steeds te worstelen met een onvoorstelbaar schuldgevoel. "Elke dag herinner ik mij dat mijn zoontje niet aan het ademen was. Geen enkele ouder zou dat moeten meemaken. Niemand zou moeten proberen het leven van zijn kind te redden van zijn eigen verschrikkelijke fout. Ik leef elke dag in een hel."

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags