1,2 miljoen Belgen betalen te veel voor gas en stroom: "Meeste mensen weten dit niet eens"

door: STS
gas - energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Meer dan 1,2 miljoen Belgische huishoudens betalen te veel voor hun gas en elektriciteit. Deze mensen betalen jaarlijks 1.000 euro meer dan nodig is. Dat zegt energieregulator CREG. Er is sprake van misleidende kortingen, maar tegelijk informeert de consument zich onvoldoende.

"70% van de mensen kent de naam van zijn eigen product niet", zei energie-expert Kurt Hernot van de CREG op VTM. "En bijna niemand kent de versiedatum van zijn product. En dat zijn twee superbelangrijke elementen om te weten hoe duur jouw contract is. Want je moet eerst weten hoe je lopend contract eruitziet, alvorens je kans beslissen om naar een nieuw contract over te schakelen."

Ook laten we ons soms misleiden door kortingen. "Wat de kortingen betreft, zien we dat er een aantal kortingen op de markt zijn die wel aangekondigd worden bij het onderschrijven van een contract, maar waarbij je als consument een jaar of langer moet wachten om die korting effectief te krijgen."

"Dat wil zeggen dat wanneer je in de loop van dat jaar een betaling een dag te laat doet of verandert van product, je die korting alsnog kwijt bent."

Volg Redactie24 nu op Instagram