Bank met spaarrekening die meeste opbrengt waarschuwt voor oplichters

door: STS
laptop e-mail phishing
Afbeelding bron: pexels

Een van de banken waarschuwt haar klanten voor oplichters die aan het werk zijn. Ze maken webpagina's van de bank na.

"We merken dat er momenteel valse online@vdk-pagina’s circuleren op het internet", meldt vdk bank. "Hierbij maken fraudeurs vdk bank-pagina’s na en lijkt het of dit een website van de bank is."

Internetcriminelen proberen op die manier mensen in de val te lokken, om zo hun persoonlijke en financiële gegevens in handen te krijgen. "Controleer dus altijd goed of de pagina zeker een echte vdk bank-pagina is", raadt de bank aan.

Wat doen bij phishing?

Wie slachtoffer is geworden van phishing belt best zo snel mogelijk Card Stop, op het nummer 078/170.170. Wie klant is bij vdk bank krijgt de raad om de bank te verwittigen via het nummer 092 67 33 3, of via een e-mail naar fraude@vdk.be (24 uur op 24 uur).

"Vermoed je enkel phishing in je digitale kanalen, dan kan je in mobile@vdk of online@vdk enkel je digitale kanalen blokkeren. Je kaart blijft beschikbaar voor betalingen in de winkel of op webshops, maar nieuwe transacties via je digitale kanalen worden verhinderd tot wanneer onze fraudeanalisten de melding hebben behandeld."

Spaarrekening met meeste intrest

Vdk bank biedt momenteelt de spaarrekening aan waar het meeste intrest op gegeven wordt. Deze wordt zelfs "de spaarrekeningkampioen" genoemd.