Kasbon interessant alternatief voor spaarboekje: Deze banken geven de hoogste rente erop

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Volgens financiële experten komt er een periode aan waarin banken minder rente zullen geven op spaarboekjes. Dan kan een kasbon een interessant alternatief zijn.

Bij een kasbon krijg je een rentevoet die hetzelfde blijft tijdens de hele looptijd van die kasbon. Er bestaan kasbons met verschillende looptijden, van een jaar tot wel tien jaar. Elk jaar krijg je intrest, of wanneer de looptijd van de kasbon voorbij is.

"Je betaalt roerende voorheffing, waardoor er een verschil is tussen bruto en netto rente. Die voorheffing wordt automatisch afgehouden op het einde van de looptijd van de kasbon", weet Spaargids.

Die website vergelijkt de verschillende kasbons die aangeboden worden door de banken. Vdk bank blijkt het meeste rente te bieden op een kasbon met een looptijd van één jaar: 3,00% bruto, hetgeen netto 2,10% betekent.

CPH Bank en Belfius Bank

CPH bank biedt dezelfde rente voor een looptijd van één jaar, maar vraagt geen minimum inleg. Bij vdk bank is er een minimum inleg van 250 euro vereist.

Belfius Bank biedt hetzelfde als CPH Bank: 2,10% nettorente op een looptijd van één jaar, met een minimum inleg van 250 euro.