BPost onder vuur nu sommige mensen zelf pakje moeten ophalen: "Het is ongezien, onaanvaardbaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

BPost kan niet meer volgen met het leveren van pakjes, en dan moet Black Friday nog komen. Sommige mensen moeten daardoor nu zelf hun pakje gaan ophalen.

Sinds de niet-essentiële winkels gesloten zijn omwille van de lockdown door het coronavirus, piekt het aantal pakjes dat bPost te verwerken krijgt. Het zijn er zodanig veel, dat sommige mensen nu gevraagd wordt om hun pakje zelf af te gaan halen, in een postkantoor, postpunt, pakjespunt of in een winkel van Decathlon.

95% van de pakjes zal nog aan huis geleverd worden, maar bij handelsfederatie Comeos wordt teleurgesteld gereageerd. "Het online winkelen is het enige dat nog overblijft, en zelfs dat wordt onmogelijk gemaakt", reageerde Comeos-CEO Dominique Michel op Radio 1.

"Het is ongezien, nu moeten de klanten soms zelf hun pakjes gaan halen. Onaanvaardbaar, dat is geen oplossing. Morgen gaan ze de klanten nog vragen om naar het sorteercentrum te gaan om hun pakjes zelf te gaan zoeken. BPost wist al lang dat er een piek zou zijn in deze periode, ze moeten zich organiseren."