Geen zin in wachtrij? Dat kan heel gemakkelijk opgelost worden in De Efteling

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Bezoekers van de Efteling kunnen wel heel gemakkelijk de lange wachtrijen omzeilen. Een vrouw legt uit hoe het werkt.

Sandra van Bijl trok de voorbije jaren steevast met haar mindervalide dochter naar de Efteling. Met een mindervalidenpasje kan je gebruik maken van korte wachtrijen. De voorbije maanden werden die wachtrijen echter ook voor de mindervaliden langer en langer.

Afgelopen weekend was het opnieuw prijs en stonden er opnieuw heel veel ‘gehandicapten’, iets wat je op het uiterlijk echter niet kan beoordelen. De vrouw trok daarom haar stoute schoenen aan en vroeg een groep voor haar wie welke beperking had.

“Ze begonnen te lachen en maakten grappen door naar elkaar te wijzen. De aap kwam uit de mouw, niemand had een beperking”, vertelt de vrouw aan Algemeen Dagblad. Bleek dat de jongens een mindervalidenpas hadden gedownload op de website van de Efteling.

De Efteling laat weten dat ze geen controle uitvoeren op de mindervalidenpasjes, maar rekenen op de eerlijkheid van de bezoeker. “Of het nu mentaal of fysiek is, we vertrouwen erop dat ze deze alleen aanvragen als het nodig is. We willen de gasten niet opzadelen met het opsturen van bewijsmiddelen”, laat het pretpark weten.