Jitske Van de Veire doet vader tranen in de ogen krijgen: “Dat moment is een breekpunt geweest”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Radiopresentator Peter Van de Veire is vader van drie dochters uit zijn eerste huwlijk. En met zijn huidige vrouw Ilse heeft hij ook een zoontje.

Jitske, Kato en Hebe zijn de dochters uit Peters eerste huwelijk. Jitske, de oudste, kondigde zich aan toen Peter nog maar 21 was.

Het was Jitske die ook als eerste hoorde dat Peter het gezin ging verlaten. Een heftig moment waarover ze met haar vader een emotioneel gesprek heeft in de podcast Peter Van de Veire & De Zandloper.

Jitske had net haar eerste strafstudie gekregen en komt thuis aan waar alleen haar vader, Peter Van de Veire aanwezig is. En hij wil haar als eerst iets vertellen: “Ik zag meteen: fuck, het is klaar nu”.

“Dat eerste moment is een breekpunt geweest voor mij. Dat doet altijd pijn, er komen altijd tranen in mijn ogen als ik erover praat”, geeft Jitske toe terwijl er tranen over haar wangen rollen.

Peter wordt ook ontroerd door wat zijn dochter zegt. Hij krijgt ook vochtige ogen en kijkt vol liefde naar zijn dochter die haar hart openstelt.