Maatregel tegen rokers stuit op veel kritiek: "Gigantisch pestgedrag is het"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Roken wordt zo goed als gebannen in het Nederlandse pretpark de Efteling. Het zal enkel nog mogen in enkele afgeschermde zones.

Op onze Facebookpagina stelden we naar aanleiding daarvan de vraag of de Belgische pretparken moeten volgen, of niet. We verzamelden enkele reacties.

"Absoluut", is Viviane van mening. "Ja", zeggen ook Mario en Karin.

"Liefst niet! Het is gewoon te belachelijk voor woorden. De Efteling doet alsof de kinderen het thuis en op andere plaatsen niet zien! Kom op zeg", schrijft Johnny.

"Nee, zeker niet. Ik denk dat wanneer ze gewoon buiten spelen ze ook niet gevrijwaard blijven", stelt Alfons.

"De vraag wordt eerder: waar is onze vrijheid gebleven? Ik ben niet-roker, maar vind het allemaal veel te ver gaan", schrijft Stephane.

"Gigantisch pestgedrag is het", is Jefry van mening.

"Goed initiatief", vindt Henri. "Goed idee", zegt Patrick.

"Betutteling tot en met. Eerst moeten we buiten roken. Doen we dat, mag dat ook weer niet. Man man", schrijft Pauline.

"Al die regels. Dit mag niet, dat mag niet, zo moet het. Ik baal ervan, het lijkt alsof we bij Poetin onderdak hebben", zegt Karina.

"Natuurlijk moeten alle pretparken volgen. Het is toch fantastisch dat je niet meer hoeft mee te roken met andermans giftige, kankerverwekkende tabaksrook", schrijft Ron.

"Ik ga bij de paters wonen, daar mag je nog meer. Belachelijk, in wat voor wereld leven wij?", schrijft Guido.

"Eigenlijk geen slecht idee, als je naar een pretpark gaat is dat om je te amuseren hé. Roken is heel slecht voor de gezondheid en het geeft een slecht voorbeeld aan de jeugd", vindt Renee.

"Absurditeit ten top. Ieder moet dat voor zichzelf kunnen uitmaken, roken of niet roken, zeker in de buitenlucht. We zijn toch geen kleine kinderen meer", zegt Yvonne.

"OMG! Sluit alle kinderen op, want er rijden auto's over straat, er branden kachels in de huizen, fabrieken produceren CO2 , er varen veel schepen, er vliegen vliegtuigen... Echt, hoever zullen ze nog gaan?", vraagt Sabrina zich af.

"Ja, er mag een verbod komen, maar zorg dan wel dat er plaatsen zijn waar we onze sigaret kunnen roken. In Planckendael zag ik een jonge moeder die haar baby voedde, en daar ging iemand naast zitten die een joint rookte. Ik vind als roker dat dat echt niet kan, zeker omdat die vrouw in een rookvrije zone zat. Ik vind dat wij rokers moeten kunnen roken, maar ook dat we dat kunnen op plaatsen waar we niemand tot last zijn", schrijft Andreas.