Meningen over kerstboom verschillen sterk: "Dat trekt op niets en maakt de traditie kapot"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Er zijn nog minder dan twee maanden te gaan tot het weer Kerstmis is, een tijd waar velen naar uitkijken.

Sommigen kunnen niet wachten om te beginnen met versieren, anderen houden dan weer vast aan de traditie om er pas na Sinterklaas aan te beginnen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Wanneer ben jij van plan om een kerstboom in huis te halen? En is dat een echte boom?

"Altijd nadat de Sint is gepasseerd. En het is een mooie nepkerstboom", laat Sandra weten.

"Ik zet ook een kerstboom na 6 december en versier dan mooi mijn huis. Ik vind dat de mooiste en gezelligste tijd van het jaar. Voor mij mag het altijd Kerstmis blijven", zegt Els.

"Sinds vorig jaar een valse boom, na jarenlang een echte gekocht te hebben. Die zal ergens eind november geplaatst worden", schrijft Wim.

"Niet, dit is al enkele jaren zo, en dat lukt perfect", zegt Sonja.

"Eind november, begin december meestal. En het is een kunstboom. Ik vind het zielig dat men een echte boom gebruikt die het meestal niet altijd haalt", schrijft Christophe.

"Na 6 december, tot minstens half januari. Een echte kerstboom. Drie bomen zijn in de running en worden om de drie jaar uitgegraven om een goede maand ons huis te versieren. Ze worden telkens teruggeplant tot ze te groot zijn om binnen te halen. Zalig. Is wel een heel gedoe, maar het loont de moeite", zegt Isabelle.

"Als mijn vrouw mij niet tegenhield, dan stond mijn (goede namaak)kerstboom al eind september. Nu begin ik er eind oktober aan. Na de Sint komen er 'echte' buiten te staan", laat Peter weten.

"1 december. Een mooie namaak die voor de twaalfde keer dienst doet", laat Karine weten.

"Geen kerstboom, maar wel de bomen in de tuin verlichten. In huis een mooi kerststukje en kaarsen", zegt Ilona.

"Nadat de Sint geweest is, zo hebben we dat thuis altijd gekend; wachten tot hij geweest is, en dan de kerstboom. Geen twee à drie maanden voor kerst, dat trekt op niets en maakt de traditie kapot", vindt Lydia.