Paul Marchal geschokt na nieuws over Michelle Martin: "Maakt het nog moeilijker"

door: STS
Paul Marchal
Afbeelding bron: Photonews

Justitie heeft aan de ouders van de slachtoffers van Marc Dutroux en Michelle Martin laten weten dat die laatste binnenkort zonder voorwaarden vrij zal zijn.

Martin werd in 2012 al vrijgelaten onder voorwaarden. Aanstaande vrijdag komt er na tien jaar een einde aan die voorwaarden en zal Martin helemaal vrij zijn.

Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, reageerde via een bericht op Facebook op het nieuws.

"Het blijft moeilijk... zeker op een dag als vandaag. Zovele jaren geleden werd An op 23 augustus uit ons leven gerukt."

"Het wordt allemaal nog zoveel moeilijker als je net nu een gerechtsbrief krijgt met de zakelijke melding dat de voorwaarden gekoppeld aan de voorlopige vrijheid van Martin worden geschrapt. En dat zij vanaf vrijdag 26 augustus helemaal vrij is om te gaan en staan waar ze wil."

"Tijdens haar gevangenschap haalde de onderwijzeres nog enkele bijkomende diploma’s waaronder dat van jurist. En alles uiteraard op kosten van de belastingbetaler. En opgevangen, eerst door de Katholieke Kerk, daarna door een rechter. Wat je mij niet moet vragen, is om dit uit te leggen."