Radioluisteraar geeft ultieme tip om te besparen op reizen: "Tot 400 euro"

door: STS
vakantie zomer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Op reis gaan is iets waar velen een heel jaar naar uitijken. Maar kan je dat ook op een budgetvriendelijke manier doen?

Luisteraar Anthony Ivens gaf in het Radio2-programma 'WinWin' tips om veel goedkoper te kunnen reizen. "De meeste mensen die kinderen hebben zijn gebonden aan de zomervakantie van de scholen en de duurdere kerst- en Nieuwsjaarsperiode", sprak hij. "Maar niet iedereen is gebonden aan schoolvakanties."

"En voor die mensen is er een oplossing. Want de grootste besparing die je kan doen voor je reizen is heel simpel: blijf gewoon in België tijdens de zomer, en vertrek in de winter, wanneer de verwarmingskosten het hoogst zijn."

Op vakantie naar Canarische Eilanden

"Je zou kunnen denken: in de winter zal het niet warm genoeg zijn, maar er zijn toch mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische Eilanden, die populair zijn bij Vlamingen. Daar kan de temperatuur dan tot 21 à 22 graden oplopen."

"Anderzijds heb je iets zuidelijker ook mogelijkheden, zoals Agadir, in het zuiden van Marokko. Ik heb er een tocht gedaan in februari en in november-december. Daar heb je temperaturen van 24 tot 27 graden."

Besparen en boost van vitamine D

"Je gaat wel degelijk besparen op je budget. Je kan tot 400 euro besparen aan gas, stookolie of elektriciteit door in de winter op vakantie te gaan. En je kan op hetzelfde moment genieten van de zon. Bovendien krijg je nog een boost van vitamine D in volle wintertijd."

Volg Redactie24 nu op Instagram