Slecht nieuws voor wie met vliegtuig op reis wil: Deze toeslag betalen, "en dat gaat nog verdubbelen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Slecht nieuws voor wie een vliegreis wil maken met Brussels Airlines. Vanaf nu wordt er een milieutoeslag aangerekend, voor vluchten vanaf 1 januari 2025.

De milieutoeslag hangt af van hoe ver je reist en in welke klasse. Voor een vlucht binnen Europa in economy class komt het neer op 5 euro. De maximale toeslag, voor een verre vlucht in business class, bedraagt 36 euro.

Lufthansa Group, waar Brussels Airlines toe behoort, zegt dat de maatregel noodzakelijk is om de nieuwe milieuregels die de Europese Unie oplegt te kunnen betalen. Zoals het gebruik van duurzame - maar ook duurdere - brandstof.

"We zijn niet in staat om alle stijgende extra kosten als gevolg van wettelijke eisen de komende jaren alleen te dragen", liet Lufthansa Group weten in een schriftelijke reactie aan VTM. "Een deel van die verwachte kosten voor het jaar 2026 moeten nu worden gedekt door de nieuwe milieutoeslag."

"Ook vliegen met andere luchtvaartmaatschappijen wordt duurder"

"Ze zijn de eerste die dit doen. Lufthansa Group is ook de marktleider in Europa, en ik vermoed dat een aantal heel grote luchtvaartmaatschappijen de komende weken zullen volgen", zei luchtvaarteconoom Wouter Dewulf op de commerciële zender.

Dewulf verwacht dat de milieutoeslag in de toekomst nog zal oplopen. "De komende jaren, wanneer de milieu-impact groter zal worden, zal die milieuheffing, die nu een paar euro tot maximum 36 euro voor business class op lange afstand bedraagt, heel snel verdubbelen en verdriedubbelen."

Volg Redactie24 nu op Instagram