Vreselijk: Brandende batterij van elektrische fiets bezorgt man brandwonden

door: STS
Brandweer
Afbeelding bron: Photonews

Een man is met brandwonden in het ziekenhuis beland. De batterij van zijn elektrische fiets was in brand gevlogen tijdens het opladen.

Het incident deed zich vrijdagnamiddag voor. In een appartement gelegen in de Slachthuisstraat in Sint-Truiden brak er brand uit. Dat gebeurde tijdens het opladen van een fietsbatterij. De bewoner van het appartement liep brandwonden op toen hij ingreep.

"Toen wij arriveerden, had de bewoner de brandende voorwerpen al uit een hoog venster naar beneden gegooid", vertelde de brandweer aan Het Belang van Limburg. "Daarbij liep hij eerstegraads brandwonden op aan de handen. Hij zat ook onder de zwarte rook."

De bewoner, die naar het ziekenhuis werd overgebracht, was de batterij in zijn keuken aan het opladen toen het fout liep. Doordat hij snel kon ingrijpen, bleef de brandschade beperkt. Er is wel aanzienlijk veel rookschade in het appartement.

Bij de brandweer krijgen ze steeds meer oproepen binnen over batterijen die in brand vliegen. Aangeraden wordt om nooit een batterij op te laden wanneer je aan het slapen bent of wanneer je niet thuis bent.