Astrid Coppens vertelt over doodsangsten in Amerika

door: BCM
astrid coppens vtm
Afbeelding bron: VTM

In het tweede seizoen van 'Waarheid, Durven of Doen' worden opnieuw telkens vier BV's onderworpen aan niet zo alledaagse vragen. In aflevering één van het nieuwe seizoen is het de beurt aan Astrid Coppens, Mathias Vergels, Niels Albert en basketbalster Julie Vanloo. 

Astrid Coppens zorgt meteen voor spanning bij de vraag "Wie zag de gevangenismuren al eens van binnenuit?" Daarbij bekent Astrid dat ze al eens doodsangsten uitstond tijdens haar periode in Amerika. 

"Na een avondje film kijken met een glas erbij, bracht ik een vriendin naar huis", vertelt Astrid. "Toen we werden tegengehouden door de politie, blies ik 0,08 promille en dat was de limiet. Ik werd naar de gevangenis gebracht."

Het vervolg was spectaculair. Astrid vertelt over vingerafdrukken en 'mugshots' die van haar werden genomen. In de 'Van Nuys County Jail' werd ze vervolgens aangesproken.

"Ik werd toen bedreigd door een drugshoer. Ze zei dat ze me zou laten vermoorden als ik uit de gevangenis kwam. Ik had zo veel schrik", bekent Astrid. (...) "Uiteindelijk heb ik 12.000 dollar betaald om vrij te komen."