Broer Sven Pichal neemt geen blad voor de mond: "Die mensen zijn zieker dan Sven"

door: COS
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Sven Pichal blijft in de cel nadat hij eind augustus opgepakt werd. De voormalige radiomaker wordt beschuldigd van het bezit en verspreiden van beelden van kindermisbruik.

Voor de familie van Sven Pichal was het een enorme klap om te horen dat hun dierbare tot zoiets in staat was. Bij Sven oudste broer is er meer sprake van onbegrip en ontgoocheling dan boosheid.

Svens oudste broer is niet tevreden met hoe de zaak naar buiten wordt gebracht. "Ik word woedend als ik zie hoe mijn broer hét gezicht van deze zaak is geworden, omdat hij naam en faam heeft", zegt hij in Dag Allemaal.

Hij vindt het niet kunnen dat foto's van de andere verdachten onherkenbaar worden gemaakt. "Er zijn meerdere daders, en toch lijkt het alsof er maar één van tel is: mijn broer. Zijn bekendheid doet hem de das om, terwijl anderen in dit dossier nochtans zwaardere feiten hebben gepleegd."

Dat Sven sinds 2015 pleegouder is van twee jongens, lokte heftige reacties uit op sociale media. "Velen kraamden onzin uit op sociale media. Ze reageren al nog voor er een uitspraak is van een rechter. Die mensen zijn zieker dan Sven", aldus de broer van Sven.