Er moet Peter Van de Veire wat van het hart over zijn nieuwe Radio2- collega Kim Van Oncen

door: STG
Peter Van de Veire
Afbeelding bron: wvds

Vanaf volgende week maandag maakt Peter Van de Veire ons weer elke ochtend wakker op Radio 2. Met 'Goeiemorgen morgen!' gooit de zender het vanaf 23 januari over een totaal andere boeg.

Het verdwijnen van de regionale ochtendblokken op Radio 2 kon de voorbije maanden op heel wat kritiek rekenen. Ook Peter Van de Veire zelf bleef niet gespaard. Hij zal het ochtendblok samen presenteren met actrice Kim Van Oncen.

In Teve-Blad neemt hij dan ook geen blad voor de mond over zijn nieuwe collega. "We hebben elkaar al veel gezien, omdat ik haar de voorbije maanden mee gecoacht heb. Radio maken is nieuw voor Kim”, zegt Peter.

“We hebben hard gezocht naar iemand die vooral niet mij is, die liefst ook een stuk jonger is.", klinkt het. "Als actrice, uitbaatster van supermarkten en met een gezin met twee kleine kinderen staat ze stevig en positief in de wereld. Ze kent het leven, is authentiek en naturel en heeft een duidelijke mening. Dat was voor ons belangrijker dan radio-ervaring”, klinkt het.

“We zijn heel complementair. Ik ben eerder de piloot die het vliegtuig bestuurt, en zij is de perfecte copiloot die dicht bij de mensen staat”, besluit hij.