Jeroen Meus annuleert signeersessie 'Boektopia': "Was liever met mijn honden gaan wandelen"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Het is herfstvakantie. Traditioneel ook wel de periode waarin we massaal boeken lezen. Afgelopen weekend stond het Openingsfestival van de Boekenmaand op het programma tijdens 'Boektopia'.

Afgelopen zaterdag traden op het Zuid in Antwerpen dertig schrijvers aan. Normaal gesproken zou ook Jeroen Meus zijn nieuwste boek signeren, maar die stuurde op de laatste moment zijn kat. "Omwille van persoonlijke redenen", klinkt het bij de organisatie.

'Boektopia' moet de 'Antwerpse Boekenbeurs' doen vergeten. Die vond voor het laatst plaats in 2019. Een deel van het Vlaamse uitgeversveld tekent tot 6 november present op Boektopia in Kortrijk. In Antwerpen is November Boekenmaand zondag gestart met een Openingsfestival.

Om 11 uur was het de beurt aan Jeroen Meus. Hij kwam zijn nieuwste boek 'Groentekost' signeren. De opkomst was bijzonder mager. Bij gebrek aan kopers schoof de uitgeverij hem dan maar zelf een stapel boeken toe om te signeren.

“Het weer zal te mooi zijn”, verklaarde Meus de magere publieksopkomst aan 'Gazet Van Antwerpen'. “Ik was nu ook liever met mijn honden gaan wandelen", lacht Jeroen.

“Ik denk dat veel mensen de Antwerpse Boekenbeurs missen. Het was een uitstap voor het hele gezin.”, zegt Jeroen, die om 14 uur ook op Boektopia verwacht werd om te signeren. Wanneer Gazet Van Antwerpen in de loop van zondagnamiddag informeert naar de opkomst, kregen ze van zijn uitgever te horen dat Meus die signeersessie op de valreep had geannuleerd. “Om persoonlijke redenen.”