Peter Van de Veire heeft het helemaal gehad en stelt orde op zaken: "Het zijn letterlijk leugens"

door: COS
Peter Van de Veire
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf 9 januari zullen we Peter Van de Veire op Eén zien tijdens 'Eurosong'. Daarnaast zullen we hem ook aan het werk horen. Hij zal de nieuwe ochtendshow van Radio2 presenteren met Kim Van Oncen als sidekick.

Dat de regionale ochtendshows plaats moesten maken voor de nieuwe show met Peter Van de Veire, kon op veel kritiek rekenen. Heel wat radioluisteraars dreigden er al mee om af te haken en ook vanuit de politiek kwam er kritiek.

"Ik ben geschrokken van letterlijk de leugens die verteld zijn in de media, maar ook door bepaalde politici", zegt Peter aan HLN Showbits. "Ze hebben niet willen luisteren naar onze communicatie. We hebben gezegd: er komt een nationale ochtendshow met een heel regionale insteek", benadrukt Peter.

"Voor alle duidelijkheid, de regionale nieuwsblokken bijvoorbeeld, die blijven. We gaan er ook voor zorgen dat wij elke dag letterlijk in jouw regio gaan zijn, op een heel fysieke manier", zegt de radiomaker.

De show zal grotendeels hetzelfde klinken. "Maar door technische mogelijkheden gaat die op bepaalde momenten in Brugge anders klinken dan in Zonhoven. Mensen mogen daar zeer gerust in zijn."