Ruth Beeckmans deelt voor het eerst erg emotioneel filmpje na overlijden van haar partner

door: STG
Ruth Beeckmans
Afbeelding bron: Photonews

In april moest Ruth Beeckmans onverwacht afscheid nemen van haar partner Gary. Over de oorzaak was tot nu toe nog niets bekend.

De voorbije maanden bleef Ruth Beeckmans ver weg van alle media. Op Instagram zien we heel af en toe wel iets verschijnen. “Velen vragen hoe het met me gaat. Het gaat niet goed, ik voel me verloren en gebroken zonder mijn allerliefste", klonk het een tijdje geleden.

De oorzaak van het overlijden was tot nu toe nog niet bekend. Gisteren deelde de actrice een pakkend filmpje op Instagram. “Aan dit filmpje werkte ik mee, een week voor het noodlot toesloeg en het hart van mijn allerliefste voor altijd stopte en het mijne voor eeuwig en onherstelbaar brak", klinkt het.

Dat Ruth gisteren het filmpje deelde was geen toeval. Het was namelijk 'World Restart A Heart Day'. In het filmpje wordt de 75ste verjaardag van een vader gevierd, maar een jaar eerder lagen de kaarten helemaal anders toen hij getroffen werd door een hartstilstand. Dankzij een hartmassage haalt hij het alsnog, en mag hij dus zijn verjaardag vieren.

Het filmpje delen is voor Ruth erg confronterend, maar toch doet ze het. "Omdat deze boodschap zo belangrijk is. Snel reageren en beginnen met een reanimatie is van levensbelang. Ook al weet je niet precies hoe het moet", schrijft ze bij de post. 

"Iets doen is altijd beter dan niets doen. Nog beter is het uiteraard om een reanimatiecursus te volgen om op dit soort situaties voorbereid te zijn en mogelijk een leven te redden", zegt Ruth.

“En nee, het loopt lang niet altijd goed af, daar ben ik zelf op de meest hartverscheurende manier achter moeten komen, maar ik ben ‘blij’ dat ik het wel geprobeerd heb en wist hoe belangrijk dat was. Het zal mij levenslang pijn blijven doen dat ik hem niet redden kon, maar wanneer iemand een hartfalen krijgt, is hij/zij wanneer niemand iets doet sowieso kansloos...”, aldus Ruth.

Ruth sluit haar post af met een emotionele booschap aan haar man. “Aan mijn allerliefste: je hart ‘faalde’ dan misschien volgens de wetten der natuur, maar niet volgens die van de liefde. Hou van je, tot in de oneindigheid en oneindig ver daar voorbij.”