Carrefour haalt ijs van het huismerk uit de rekken en vraagt klanten dit meteen terug naar de winkel te brengen

door: PMN
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour haalt ijs van het huismerk uit de rekken. Er wordt gevraagd aan consumenten om het ijs niet op te eten.

Carrefour haalt ijs van het huismerk uit de rekken. Er wordt gevraagd aan consumenten om het ijs niet op te eten.

“Na een controle en om de veiligheid van de consument te waarborgen, heeft Carrefour, in overleg met FAVV, besloten (uit voorzorg) roomijs van het merk Carrefour/Carrefour Extra, verkocht via de diepvries-afdeling van verscheidene Carrefour winkels in België, uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten”, klinkt het bij het Voedselagentschap.

In het ijs is aanwezigheid ontdekt van residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide). Ethyleenoxide komt bijvoorbeeld voor in producten waarin het bindmiddel johannesbroodpitmeel (E-nummer: E410) is verwerkt. Voorbeelden zijn ijs, crackers en dressings. 

Deze producten zijn uit de handel gehaald. Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. Er wordt gevraagd aan de consumenten die bovenstaande producten in hun bezit hebben deze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden.

Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour België op het gratis nummer 0800/9.10.11, van 8.30 tot 20.00 uur van maandag tot en met zaterdag.

Tags carrefour ijs