WhatsApp grijpt drastisch in bij gebruikers die gegevens niet met hen willen delen: Europa is razend

door: PMN

Europa is niet te spreken over de nieuwe gebruikersvoorwaarden van WhatsApp. Ze klagen Facebook, die eigenaar is van de applicatie, aan.

De overkoepelende organisatie voor Europese consumentenbonden (BEUC) concludeert dat het beleid dat WhatsApp voert en de aanpassingen die het aanpast, schadelijk is voor de gebruikers in Europa. Het legt daarom een klacht neer bij de Europese Commissie en het Europese netwerk van consumentenbonden. Dat staat te lezen bij ‘Techpulse’.

Enkele maanden geleden wilde Whatsapp zijn privacybeleid doordrukken. Het wilde gebruikers dwingen om de nieuwe gebruikersvoorwaarden te accepteren. Wie dat niet deed, zou geen gebruik meer kunnen maken van WhatsApp.

In die nieuwe gebruikersvoorwaarden stond onder meer dat dat het bedrijf persoonlijke gegevens van gebruikers mocht verzamelen. Deze zou het ook mogen delen met andere platformen van Facebook.

De eerste deadline van het aanvaarden van die voorwaarden was 15 mei. Facebook besliste uiteindelijk dat alle functionaliteiten van WhatsApp niet meteen zouden verdwijnen, maar wel geleidelijk aan.