Belgische politici reageren na nieuwe verkiezing van Macron als Franse president

door: BVDO
Emmanuel Macron
Afbeelding bron: Photonews

Emmanuel Macron is zondag opnieuw verkozen als president van Frankrijk. Ook Belgische politici reageren op zijn nieuwe ambtstermijn.

Ook de volgende vijf jaar zal Emmanuel Macron Frankrijk leiden als president. De voorzitters van Belgische partijen reageren op sociale media op zijn nieuwe aanstelling.

Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, lijkt vooral opgelucht met hoe de Franse verkiezingen zijn uitgedraaid. "De democratische keuze heeft het gehaald. Maar lage opkomst en steeds kleinere marges", schrijft ze op Twitter.

 

 

Ook in Wallonië is de opluchting groot. "Het ergste is vermeden", zei Paul Magnette, voorzitter van de Waalse socialisten. "Laten we ons nu concentreren op de parlementsverkiezingen en de overwinning van verenigd links.",

Georges-Louis Bouchez (MR) sprak van "goed nieuws voor België in een sterker Europa". Volgens hem wonnen "de waarden van de liberale democratie".

Enkel Raoul Hedebouw van PVDA/PTB is minder tevreden. "Vanavond beginnen vijf nieuwe jaren van strijd tegen de president van de rijken en zijn programma van sociale afbraak", al is Hedebouw ook tevreden dat extreemrechts verslagen is.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24