Akkoord tussen De Wever en Magnette héél ver weg: Magnette deelt verbale klap uit

door: MRO
Bart De Wever en Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette stonden bijzonder dicht bij de vorming van een nieuwe federale regering, maar het werd uiteindelijk de Vivaldi-coalitie onder leiding van Alexander De Croo (Open Vld).

Bart De Wever en Paul Magnette waren naar elkaar toe gegroeid tijdens de onderhandelingen. De Wever wil graag deel uitmaken met N-VA van een nieuwe regering na de verkiezingen in 2024 en dan een grote staatshervorming realiseren.

"Het programma van N-VA is heel helder. Het zou een historische vergissing zijn om van Brussel afscheid te nemen, dat willen wij niet en zal nooit gebeuren", aldus Bart De Wever bij Bruzz.

De voorzitter van N-VA l Paul Magnette geeft echter nu al aan dat dit niet door de beugel zal kunnen. "Ik heb veel Nederlandstalige vrienden die in Brussel leven. Ze beschouwen zich niet als Vlamingen die in Brussel leven, maar Nederlandstalige Brusselaars. Dat is een feit."

"Mijnheer De Wever betreurt dat misschien, maar ik vrees dat de N-VA in 2024 vooral een afspraak met zichzelf heeft", aldus Magnette in De zevende dag.