Bart De Wever ergert mateloos zich aan Vlamingen die in Nederland gaan shoppen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat Vlamingen trekken de grens over naar Nederland om daar te gaan shoppen. Volgens Bart De Wever heeft de overheid daar niet over nagedacht. De burgemeester van Antwerpen doet een oproep om bij de lokale handelaars te kopen.

"Men is die koopzondag vergeten en dat grensoverschrijdend verkeer, men heeft daar niet over nagedacht", vertelt Bart De Wever tijdens een interview met de lokale zender ATV.

Dat mensen in Nederland gaan shoppen noemt de burgemeester 'uiterst pijnlijk voor de handelaars hier'. Hij blikt ook terug op de bekritiseerde koopzondag in Antwerpen net voor de lockdown.

"Wij hebben in Antwerpen de winkels het laatste weekend open gehad en er is zoveel kritiek op gekomen. Maar daar was een massa politie en dat was uitstekend georganiseerd met wachtrijen, mondmaskers, afstand."

"Als je nu ziet dat die mensen over de grens gaan waar je niets controle over hebt en naar eender waar kunnen gaan, dan is dat driedubbel zuur voor onze handelaars die nu hun eindejaarsperiode moeten missen."