Premier De Croo heeft heldere boodschap voor Nederlanders die in België komen shoppen

door: MRO
De Croo - shopping
Afbeelding bron: Photonews

België wordt al wekenlang overspoeld door Nederlanders. Bij onze noorderburen is een lockdown van kracht en dus komen ze in België shoppen. 

Ondanks eerdere oproepen van onder meer Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx aan Nederlanders om niet naar ons land af te zakken, ziet premier Alexander De Croo (Open Vld) er geen probleem in.

"Mijn boodschap is dat iedereen zeer welkom is in ons land, maar houd u aan de regels. We hebben ook heel duidelijke regels", aldus De Croo bij VTM Nieuws.

"Om te vermijden dat het in onze winkelstraten gevaarlijk zou worden, is in winkels een maximumcapaciteit, als er te veel volk in de winkel is, dan moet je buiten wachten. Er moet een circulatieplan zijn."

Welkom

"De regels in ons land zijn zeer duidelijk, dat zijn regels die zorgen dat het veilig kan. Nederlanders zijn zeker welkom hier op dit moment en in de toekomst."

"De redenering is geen economische redenering. De maatregelen zijn anders in Nederland dan in België. Die keuze hebben wij gemaakt om ervoor te zorgen dat bij ons het leven wel nog kan plaatsvinden.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app