"België. Wat een land, wat een regering, wat een neergang": Dít is de druppel voor Rik Torfs

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Kerkjurist Rik Torfs kan de huidige gang van zaken in België niet meer aanzien. Een opvallende eis van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet is de druppel voor hem.

Gilkinet (Ecolo) wil de geluidsoverlast die vliegtuigen 's nachts veroorzaken in Brussel aanpakken. Hij wil een verbod op nachtvluchten. Tussen 23.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends zou er dan niet meer gevlogen mogen worden.

"Het regeerakkoord is duidelijk: we moeten een oplossing vinden voor de geluidsoverlast die de mensen die rond de luchthaven wonen ondervinden", zei Gilkinet op VTM.

"Het lawaai van de luchthaven kost elk jaar één miljard euro aan de sociale zekerheid. We moeten daar een oplossing voor vinden."

Rik Torfs reageerde op Twitter vernietigend op het voorstel: "Minister Gilkinet wil alle nachtvluchten verbieden. België. Wat een land, wat een regering, wat een neergang."

Toch is het idee niet nieuw. "Internationaal zijn er al 126 luchthavens met een beperking of een volledig vliegverbod 's nachts, onder andere op Frankfurt, de grootste luchthaven van Europa. En ook Schiphol gaat volgen", weet VTM.