Coens is duidelijk: “Daar maken we geen politiek spel van, het is niet Vlaanderen tegen België”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Voorzitter Joachim Coens (CD&V) is not amused met het wetsvoorstel van N-VA om de avondklok af te schaffen.

Vrijdag werd op het Overlegcomité beslist om de avondklok langer aan te houden. Het is volgens Joachim Coens, voorzitter van CD&V, geen puur federale maatregel meer, want de Vlaamse regering zit in het Overlegcomité mee aan tafel. “We spreken dat samen af, de Vlaamse en de federale regering, met een uitvoering via een ministerieel besluit”, zegt Coens in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Dat een partij nu een wetsvoorstel indient via Peter De Roover (N-VA) om de afschaffing van de avondklok erdoor te krijgen, vindt Coens erover. “Het is nu toch ongelooflijk alsof men gaat spelen dat dat Vlaanderen tegen België is. Er is nog altijd een pandemie, anders zouden we de maatregelen wel afschaffen.”

“Je moet de avondklok in een geheel van maatregelen bekijken. In zo’n situatie bespreek je een heel pakket aan maatregelen zonder er eentje uit te lichten. Ik denk niet dat we daar nu een politiek spel over moeten spelen. Niemand wil de avondklok langer houden dan nodig”, besluit Coens.

Coens zegt dat de maatregel op het volgende Overlegcomité opnieuw op tafel ligt. Hij pleit ook voor een gelijkschakeling van alle avondklokken in ons land. Brussel start die om 22 uur, Vlaanderen en Wallonië pas om middernacht.