Conner Rousseau krijgt de bal keihard teruggekaatst: "Strandgeklets"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft de uithaal van Sp.a-voorzitter Conner Rousseau afgedaan als "strandgeklets".

Rousseau had tijdens een interview op Canvas - opgenomen op het strand - Bouchez verweten op een ouderwetse manier aan politiek te doen. Hij zou ook teveel kritiek hebben op de regering en de virologen. Rousseau vroeg zich zelfs af of Bouchez' partij nog wel in de regering wil zitten.

"De MR is met haar veertien zetels onmisbaar voor de regeringsmeerderheid, wat niet het geval is voor alle partijen", merkte Bouchez fijntjes op tijdens een interview met de RTBF.

Vaccineren

"We respecteren de regeringsverklaring tot op de komma. Maar het openen of sluiten van contactberoepen staat daar niet in. En van daaruit hebben we in een democratie nog steeds recht op een debat".

"Ik had graag gezien dat de voorzitter van de Sp.a ons zou uitleggen hoe we tegen de zomer 70% van de bevolking gaan vaccineren, want Volksgezondheid behoort tot zijn verantwoordelijkheden. Dat is wat mensen vandaag verwachten. En in plaats van daarover te praten, praat Conner Rousseau liever over mij."

Marc Van Ranst

Bouchez gaf ook viroloog Marc Van Ranst, met wie hij de jongste dagen een verbaal oorlogje uitvoerde op sociale media, nog een veeg uit de pan. "Het was geen ruzie. Ik heb eraan herinnerd dat de experts er zijn om de regering te adviseren en de politici om te beslissen. Is het probleem Georges-Louis Bouchez die in zijn politieke rol blijft, of Marc Van Ranst die op tv de beslissing gaat ondermijnen?"