Slecht nieuws: We kunnen fluiten naar ons extra nettoloon: Iedereen geeft één partij de schuld

door: STS
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

De gesprekken over een fiscale hervorming zijn na weken onderhandelen spaak gelopen. De hervorming komt er niet, waardoor ons nettoloon niet zal stijgen, zoals beloofd was.

Het was de bedoeling dat werken meer zou gaan lonen en dat we meer nettoloon zouden overhouden. 835 euro netto per jaar, was het oorspronkelijke plan van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v).

Maar de verschillende regeringspartijen kwamen niet tot een akkoord over waar het geld daarvoor gevonden zou moeten worden. Dinsdagavond werd definitief de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Er wordt vooral naar de MR van Georges-Louis Bouchez gewezen. "Een blok aan het been", noemt Wouter De Vriendt van Groen de MR op Twitter.

"Uiteraard ben ik teleurgesteld. We hebben hier heel veel tijd en werk ingestoken", zei minister Van Peteghem op VTM.

"Als er dan één partij rond de tafel zit die niet de moed heeft om een aantal keuzes te maken, dan denk ik dat het bijzonder jammer is dat we die kans niet grijpen en dat dit echt een gemiste kans is."

"Dit is een dossier waarin je als zeven partijen beslist. Het is beter om die hervorming niet te doen, want dat zou een gat slaan in onze begroting", reageerde premier Alexander De Croo.

"Soms moet je als partijen beseffen dat sommige dingen mogelijk zijn, maar dat er ook zaken zijn die niet mogelijk zijn."