"Dan zullen N-VA en Vlaams Belang sowieso naar een vorm van samenwerking gaan"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Indien preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (Sp.a) in hun opdracht slagen en er een Vivaldi-regering komt, dan moeten Vlaams Belang en N-VA de krachten bundelen. Dat vindt Gerolf Annemans (Vlaams Belang).

Kopstukken van N-VA, waaronder Bart De Wever, Theo Francken en Ben Weyts, haalden al fors uit naar Open Vld en CD&V. Dat hun partners uit de Vlaamse regering N-VA op federaal niveau buitenspel zetten, valt bijzonder zwaar.

Indien de Vivaldi-regering daadwerkelijk van start gaat, dan zullen N-VA en Vlaams Belang elkaar vinden, simpelweg omdat ze hetzelfde doel nastreven. Dat stelt Gerolf Annemans in De Zevende Dag.

"Als N-VA en Vlaams Belang samen in de oppositie terechtkomen, denk ik dat we sowieso naar een vorm van samenwerking zullen gaan. Dit gewoon omdat we samen hetzelfde doel zullen moeten bereiken en dat is deze coalitie zo snel mogelijk terug naar de kiezer brengen."

"Indien het niet zo is dat deze Vivaldi-coalitie nog kan verhinderd worden, dan zullen wij te land, ter zee en in de lucht die coalitie gaan bestrijden want dat moet ook. De Vlamingen hebben met de laatste verkiezingen niet dit signaal gegeven.