Nu weten we het eindelijk: Bart De Wever heeft knoop doorgehakt over Vlaams Belang

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een knoop doorgehakt over Vlaams Belang. Die partij doet het goed in de peilingen, en zal naar verwachting ook goed scoren bij de verkiezingen.

De Wever wordt aan de tand gevoeld in 'Eerste keus', een nieuw verkiezingsprogramma dat vanaf 26 mei te zien is op VRT 1. Het draait om jongeren die voor het eerst moeten gaan stemmen, en de leiding is in handen van Tom Waes en wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt.

Op de vraag of een samenwerking met Vlaams Belang mogelijk is, zei De Wever het volgende: "Wat mij betreft is dat echt niet aan de orde. Maar als het echt zover komt dat zij de grootste partij worden, dan is de eerste vraag: kunnen ze op federaal niveau mee in de regering treden? Nee, dat willen ze niet. Dat zeggen ze zelf."

"Dan zeggen ze: ga je er op Vlaams niveau een regering mee maken? Mijn vraag is: om wat te doen? Ik ben het over vrijwel niets eens met die partij. En de stijl van die partij... die lust ik niet. Dus het antwoord voor mij is neen."

"Als je mij de vraag stelt of ik me als politicus verwant voel met die partij en of ik daar een regering mee wil maken, dan is het antwoord carrément neen."