Sammy Mahdi waarschuwt de kiezers: “Ze willen zelfs ‘Thuis’ afschaffen”

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

De verkiezingen komen met rasse schreden dichterbij. Op 9 juni trekken we met zijn allen naar de stembus.

In Nederland zit extreemrechts in de pas gevormde regering. Of dat bij ons ook mogelijk is, dat Vlaams Belang in de regering komt, werd aan Sammy Mahdi gevraagd in ‘De Zevende Dag’.

“Iedereen moet zijn eigen keuzes maken”, klonk het bij de voorzitter van CD&V. “Ik heb geen behoefte aan een cordon sanitaire. Als er partijen zijn die willen samenwerken met Vlaams Belang, moeten ze dat maar doen. Maar je moet goed nadenken over wat dat betekent.”

Volgens Mahdi heeft Vlaams Belang een bepaalde kijk op de maatschappij en moeten de kiezers en de andere partijen weten of ze daarmee akkoord gaan.

“Moet je met een partij samenwerken die kliklijnen wil installeren tegen leerkrachten om te achterhalen wat die vertellen of die de openbare omroep wil beknotten of finaal wil afschaffen?”, vraagt hij zich af.

En Mahdi ving nog andere signalen af over de plannen die de partij zou hebben voor de toekomst. “Ik heb een lid van Vlaams Belang vorige week nog horen zeggen dat ze zelfs 'Thuis' willen afschaffen.”