Na dreiging van aanslag tegen scholen in ons land: “OCAD speelt nu met mensenlevens”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende middelbare scholen in ons land hebben een dreigmail ontvangen. In de mail wordt gewaarschuwd voor aanslagen tegen scholen in ons land. Dat laat het Nationaal Crisiscentrum weten.

Wie de mail verstuurd heeft naar de scholen met de waarschuwing voor een aanslag, wordt momenteel door de politie onderzocht. Het OCAD heeft die mails ook gezien, maar vindt ze niet geloofwaardig. Het dreigingsniveau in ons land blijft op drie staan, wat betekent dat de dreiging “ernstig” is.

Het Vlaams Belang had het liever anders gezien. "Dit is zeer verontrustend nieuws", zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. "Zeker gezien de recente oproep van IS tot wereldwijde terreur. Het OCAD moet niet met mensenlevens spelen en het terreurniveau verhogen."

Vlaams Belang vindt OCAD met mensenlevens speelt door het dreigingsniveau niet te verhogen

"Ongeacht dat het Paasvakantie is, is dit zeer verontrustend nieuws", zegt Depoortere. "IS kondigde recent nog wereldwijd aanslagen aan waarbij de terreurgroep lone wolves opriep om zich specifiek te richten op christenen en joden. Deze dreiging moet ernstig genomen worden."

Het Vlaams Belang wil dat het terreurniveau onmiddellijk verhoogd wordt. "Het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD blijft het reële gevaar voor islamterrorisme onderschatten", gaat Depoortere door op zijn elan.

"Dat eerder deze week in Rome een gezochte terrorist werd opgepakt die vorig jaar in België was vrijgelaten, is weinig geruststellend en toont aan hoe makkelijk het blijft om vrij door Europa te reizen.” 

“Het OCAD moet net zoals in Frankrijk het terreurniveau naar het hoogste niveau brengen. Door dit om politiek-strategische redenen niet te doen, wordt er met mensenlevens gespeeld."