Tom Van Grieken zal niet voor Rode Duivels supporteren op EK: "Maar wel voor een ander land"

door: STS
tom van grieken
Afbeelding bron: Photonews

Voetballiefhebbers kijken al reikhalzend uit naar de maand juni. Dan gaat het Europees Kampioenschap van start, en ook de Rode Duivels zijn van de partij.

Het EK wordt afgetrapt op vrijdag 14 juni, slechts vijf dagen nadat er verkiezingen gehouden worden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hoopt vooral op succes bij de verkiezingen, wat de Rode Duivels presteren op het EK laat hem koud.

"Omdat ik niet van de Belgische nationaliteit hou", geeft Van Grieken aan in een interview met The Brussels Times. Meer zelfs: Van Grieken zal niet enkel niet supporteren voor het Belgische nationale elftal, hij zal supporteren voor de aartsrivaal: Nederland.

"Ik had zelfs een klein groepje, een oranjeclub, van Vlamingen die voor het Nederlandse elftal supporteren. Het enige waar Belgische politici over op kunnen scheppen is de nationale ploeg. Maar ze hebben geen enkele titel gewonnen. Als je gaat praten, moet je ook presteren."

Wanneer spelen Rode Duivels en welke landen zitten in hun groep?

De Rode Duivels komen op het EK voor het eerst in actie op maandag 17 juni. Ze nemen het dan op tegen Slowakije. De overige landen in de groep van de Belgen zijn Roemenië en Oekraïne. Op zaterdag 22 juni wordt er tegen Roemenië gevoetbald, op woensdag 26 juni tegen Oekraïne.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp