De Wever ziet dat regering-De Croo nieuwe belastingen plant: "Honderden euro's per gezin"

door: MRO

N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet dat de regering-De Croo volop werk aan het maken is van nieuwe belastingen. In gesprek met VTM Nieuws maakt hij een opsomming en benadrukt hij dat hier in de Zweedse regering geen sprake van was.

"De Zweedse regering heeft zeker geen perfect parcours gereden, maar die heeft wel de belastingen verlaagd. Lees de rapporten van de Nationale Bank: de koopkracht verhoogd en de staatsschuld verlaagd."

"Ik vrees dat we nu recht het tegenovergestelde gaan meemaken. Men heeft miljarden sociale uitgaven beloofd. Die zijn heel concreet en die komen er. De socialisten gaan daar prat op. Mij niet gelaten, maar dan moet je zeggen wie dat gaat betalen en hoe we de tekorten gaan stelpen."

"Er zijn maar twee manieren: ofwel schulden maken en daar spreekt de PS nu al over, Europa moet maar soepel zijn. Ze weten ook dat zij die niet gaan betalen, we weten allemaal die de schulden betaalt", aldus Bart De Wever.

"Ofwel inkomsten zoeken. We zijn nog maar een paar maanden ver en het lijstje dikt al aan: de CO2-taks zegt Ecolo. Die gaat er komen, honderden euro's per gezin. Je hebt die effectentaks die een echte transfertaks is, recht naar de sociale zekerheid. De CD&V spreekt over het belasten van huurgelden en dat hebben wij altijd afgeblokt."

"Dat is in de Zweedse regering allemaal nooit gebeurd en hebben wij dat afgeblokt en zijn de belastingen verlaagd. Nu zie je exact het tegenovergestelde."