Is dit het einde voor Vivaldi? "In elk politiek beschaafd land neemt de regering nu ontslag"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De gelekte WhatsApp-berichten die Knack kon bemachtigen zorgen voor heel wat ophef. Sommigen vinden dat premier De Croo ontslag moet nemen, of zelfs de hele regering.

Dinsdag raakte bekend dat WhatsApp-berichten over de begroting waarvan de premier het bestaan ontkende, wel degelijk bestaan.

Uit de berichten blijkt dat het kabinet van de premier de begroting van staatssecretaris Eva De Bleeker goedkeurde. Maar later moest De Bleeker opstappen.

"En liegen, én een collega doelbewust de miserie laten pakken. Dit kan toch niet zonder gevolg blijven. Er moet toch nog enige moraliteit bestaan, zelfs in dit land", schrijft N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel op Twitter.

"De Croo loog in het parlement en De Bleeker had gelijk. Liegen in het parlement is het ergste wat een minister kan doen. Ontoelaatbaar in een democratie! Premier, neem ontslag. Nu", schrijft Lode Vereeck (vroeger Open Vld en LDD).

"In elk politiek beschaafd land is de regering vanavond ontslagnemend", klinkt het bij politiek journalist Rik Van Cauwelaert.

Opvallend: ook Jong Vld haalt scherp uit. "Het begrotingswerk is in ons land al jaren broddelwerk. Wij eisen dat Alexander De Croo zo snel mogelijk het parlement en het partijbestuur van Open Vld correct en transparant informeert."