Dries Van Langenhove stopt ermee en doet opvallende oproep aan bevolking: "Overgaan tot actie"

door: STS
Dries Van Langenhove
Afbeelding bron: Photonews

Onafhankelijk Kamerlid Dries Van Langenhove, die deel uitmaakte van de Vlaams Belang-fractie in de Kamer, heeft een drastisch besluit genomen over zijn carrière in de politiek.

Van Langenhove kondigde zaterdagnamiddag op een persconferentie aan dat hij stopt als parlementslid. Hij wil zich meer gaan concentreren op zijn sociale mediakanalen en zijn proces.

"Hoewel ik zeker niet altijd het gevoel heb gehad dat mijn tijd en energie in het parlement het meeste opleverden, heb ik mij wel altijd ten volle ingezet", sprak hij.

"Ik wil doorgaan waar ik het grootste verschil kan maken voor ons volk; met mijn activisme en mijn mediakanaal."

"Ik wil de Vlamingen aanmoedigen om een actieve deelnemer te worden van de politiek, in plaats van een passieve toeschouwer. Wij burgers hebben een nog veel grotere impact als we beslissen om over te gaan tot actie, in plaats van passief het toneel in de Wetstraat te blijven aanschouwen."

"We moeten meer doen bewegen. En dat kan ik in de aanloop naar de verkiezingen van 2024 beter doen vanop de barricaden en in mijn opnamestudio dan in ellenlange, soms nutteloze, commissievergaderingen in het parlement."

Over zijn proces zei hij nog: "Als mijn tegenstanders denken dat ze mij klein gaan krijgen door daar één of andere uitputtingsslag van te maken, dan zijn ze verkeerd. Ik maak nu tijd vrij om die confrontatie volop aan te gaan."