Egbert Lachaert ergert zich: "Wat sommige partijen doen zorgt voor zeer wrange nasmaak"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft zich uitgelaten over de problemen die aan het licht zijn gekomen bij bpost. Hij vindt dat de overheid zijn belang in het postbedrijf moet afbouwen.

"Tijdens de vorige begrotingsronde was onze partij de enige die wou knippen in de subsidies voor bpost", zei Lachaert op Radio 1.

"Als ik nu zie welk spel er gespeeld is op de achtergrond door sommige partijen, dan zorgt dat voor een zeer wrange nasmaak. Dit soort kluwen van contacten en gelobby dient gewoon niet het belang van het bedrijf of de burger."

"Bpost is geen verlengde van de politiek of een sociaal tewerkstellingsproject. Als je zo omgaat met een beursgenoteerd bedrijf dan riskeer je de toekomst van alle werknemers."

"Voor ons is het duidelijk: de overheid moet zijn belang in bpost afbouwen. Al die petjes die de overheid draagt: én klant én regulator én aanbesteder, dat is geen gezonde situatie."

Kranten

"Als er onredelijke marges gevraagd zijn door bpost voor het krantencontract, dan hebben we een probleem. Er komt een audit: die moet uitklaren of er belastinggeld naar bpost gegaan is dat onnodig was."

"Als daar tegen het najaar geen duidelijkheid over is, dan mogen er geen nieuwe subsidies komen voor de krantenbedeling."