Egbert Lachaert geeft partijgenote Els Ampe ervan langs: "Zoiets doen wij als liberalen niet!"

door: STS
Els Ampe
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politica Els Ampe is op de vingers getikt door haar voorzitter, Egbert Lachaert, na een bericht op sociale media.

Ampe reageerde op Twitter op het nieuws dat Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno (Groen) in het donker tegen een betonblok was gefietst dat door onbekenden op een fietsstrook geplaatst was.

Het betonblok fungeerde in het Anderlechtse circulatieplan als een verkeersfilter op de Veeartsenstraat, maar werd verplaatst. Benjumea-Moreno liep bij zijn val verwondingen op aan de benen en de schouders en verloor een stuk tand.

"De nomenclatura rijdt zich vast", reageerde Els Ampe, met een schaterlachende emoji erbij. "De Groenen zetten Brussel op zijn kop maar noemen zichzelf het 'slachtoffer' van boze buurtbewoners. Gênanter wordt het niet."

Egbert Lachaert vond het nodig om haar terug te fluiten: "Els, hier past enkel veel beterschap aan de onfortuinlijke collega. Kritiek op een circulatieplan kan altijd maar als democraten/liberalen gaan we ons nooit verkneukelen dat iemand met een andere overtuiging het slachtoffer is van dergelijke actie. Veel beterschap, Juan."

Els Ampe reageerde daarna: "Ook ik wens je spoedig herstel na jouw ongeval, Juan. Wat de politiek van de betonblokken betreft moeten we eens praten. Er is een minder conflictuele aanpak nodig om Brussel leefbaar te maken voor iedereen."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24